NÄSET

Natur och händelser
Höllviken, Ljunghusen, tvillingorterna Skanör och Falsterbo, ligger som en liten juvel längst ner i sydvästra hörnet av vårt avlånga land strax söder om Malmö och är omgivna av flera mils sandstränder och kristallklart vatten. Östersjön och Öresund- ett riktigt semesterparadis. Skanör / Falsterbo/ Höllviken / Ljunghusen har fina och mysiga restauranger, klubbar och barer, sandstränder och lugna badvikar, vatten som är kristallklart, med lena böljande sandbottnar, där kan du välja att vara för dig själv eller vara där stränderna är fyllda av aktiviteter som tex. vind och kitesurfing, Paddelbräda (SUP), restauranger, glassbåt, Kiosker. Midsommars Gåsalopp.

Falsterbo sandskulptur
Se de berömda Falsterbo Bird Show, som hålls årligen, flyttfågel- och rovfågelsträcken som fågelskådare från när och fjärran vallfärdar till. Den årliga Hästshowen Falsterbo Horse Show. Bilshow på Näset ”Gran turismo Show”. Bärnstensmuseet i Kämpinge med museum och verkstad, Vikingabyn i Höllviken. Naturen i Ljunghusen. Den svarta Pärlan ”Naturum” och Kust i Falsterbo. Skanörs småbåtshamn med Skanörs Fiskrökeri, Badhytten och flera nya restauranger. Under hela året ser vi som bor här rovfåglar eller ett möte med ett rådjur är vardag. Vi är mitt i naturen och den är storslagen. Naturreservatet Måkläppen med Sälar.

Naturreservat
Med tex. fåglar, Rävar, Rådjur, Rovfåglar. Skanör/ Falsterbo med deras pittoreska gator och charmiga korsvirkeshus. Spela golf på en av Sveriges finaste golfbanor med linkskaraktär som Falsterbo GK, Flommen GK och Ljunghusens GK. Det man egentligen menar med ordet links är området mellan hav och land. Oftast ett område med sandjord. Man skulle kunna säga att linksbanor är benämning på golfbanor där den grästäckta marken består av sandjord från ursprunglig havsbotten.

Varje år arrangeras här Falsterbo Horse Show som samlar ryttareliten från hela världen. Utbudet, vinter som sommar, av olika aktiviteter, utställningar och upptåg är stort. Men den största upplevelsen av alla är nog att bege sig till någon av våra milslånga stränder en blåsig dag och se hur havet spelar upp till ett oförglömligt skådespel. Då känns det som om tiden står still. Magin, den är en otrolig lyx.

Fridfullheten som näsets natur utstrålar året runt är en fröjd för ögat. Ljungen med dess vackra färger, havets varierande nyanser beroende på väder och vind…

Ett besök på Måkläppen och dess djur- och naturliv är värt de timmars vandring det tar för att komma ut på den fridlysta halvön. Varmt Välkomna!